søndag 20. september 2009


Lier Kammerkor går til scenen igjen!
Denne gangen med den helt ny kor-musikal."Fanger i livets spill" av Sidsel Engelsrud og Petter Bjaarstad bygger på musikken til Kurt Weill og spilles i Drammes Teater 17. og 18. april 2010.

Bilder fra prøvehelg i september 09.

Kurt Weills musikalske univers strekker seg fra tysk opera, kabareter og orkesterveker til amerikanske musikaler og filmmusikk.
Mest kjent er nok Weill for sitt smarbeid med Berthold Brecht i tiden 1920-1933. De fleste vil nok huske ham fra Tolvskillingsoperaen fra 1928, som har vært spilt en rekke ganger i Norge helt siden 1930.
Hans originale og overraskende melodier og harmonier har inspirert oss i Lier Kammerkor til å lage en helt ny kor-musikal basert på sanger fra såvel fra Berlin som fra Hollywood og Broadway - alle i nyskrevne kor-arrangementer.
De tyske sangene, som beskriver hverdagen til fattigfolk i 30-åra, synges på norsk i ny bearbeidelse. Flere av tekstene er helt nyskrevne for denne forestillingen. De amerikanske musikalmelodiene symboliserer drømmen om kjærlighet og velstand, og synges på engelsk. Alle melodiene inngår som naturlige elementer i musikalens handling.
Lier Kammerkor har tidligere oppført tre meget vellykkede kor-kabareter på Drammens Teater under ledelse av Engelsrud og Bjaarstad. Vi har derfor stor tro på vårt nye prosjekt, og håper at flest mulig vil få muligheten til å stifte bekjentskap med Weills fantastiske musikk og et sprudlende og fargerikt persongalleri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar